perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kisaspekulointia

Olipa kerrankin tullut ajoissa lähtölistat kisoihin! Nimittäin tällä hetkellä on perjantai-ilta (tuo blogin aikaleima on muuten ihan mitä sattuu, se elää ihan eri aikaa ku minä) ja listat oli jo OR:n nettisivuilla. HIENOA, helpottaa suunnattomasti elämää, kun ei tarvi ruveta arvailemaan lauantai-iltana, että mihinkä aikaan pitää olla kisapaikalla minkäkin hevosen selässä.

Ihan vähän rupes hirvittään, kun katoin että mitä porukkaa esimerkiksi C:hen osallistuu, ja mietiskelin mun ja Rollen suoritusta. Se hirvitys onneksi katosi nopeasti, koska tiiän jo etukäteen miten se rata tulee menemään, oikeastaan myös kaikkien muiden kanssa. Voinkin raportoida nyt jo etukäteen, katotaan mitä sitten oikeasti käy!

Rolle siis menee sen harraste-C:n, koska on helppo Ö -tasoinen, ja ei edes juuri osaa niitä asioita mitä siinä pitäis osata. Tuurilla se ehkä nostaa toiseen suuntaan laukan, tosi hyvällä tuurilla molempiin. Hyvällä tuurilla se myös suostuu menemään suunnilleen oikealla reitillä ja seisomaan pari sekuntia paikallaan. Hyvällä tuurilla se myös juoksee kuin hirvi, mutta ei täysillä kuitenkaan. Huonolla tuurilla se juoksee kuin hirvi ja koittaa kiihdyttää, ei nosta laukkaa, panikoi eikä mene edes aitojen läheltä ja ei varsinkaan seiso paikallaan. Mutta radalla se pysyy - toivottavasti.. Se tosin saakin kaiken anteeksi, koska ei ole ikinä käynyt maneesissa eikä nähnyt koulurataa, tai paljon muutakaan ratsutouhuja. Eikä sitä voi siitäkään syyttää, että ollaan treenattu jossain puskissa ja vaan päästelty enempi vähempi kovaa tähän asti.. Aion silti Rollen kohdalla panostaa erityisesti ja laittaa sen tukan hienosti kiinni ja siivota koko hevosen! Tulkaa siis kaikki kuvaamaan Rollen hienoa kampausta (mutta älkää kuvatko meidän rataa, plz). Luultavasti ollaan Rollen kanssa viimisiä, ellei sitten jollakin ole oikein tuhma hevonen/poni, joka pistää ranttaliksi. Sitten ollaan vasta toisiks viimisiä, ja se ois jo erittäin hienoa!

Aku menee C:n ja K.N.Specialin. C:ssä ollaan luultavasti aikalailla häntäpäässä, mikäli viime kisojen perusteella arvioidaan. Silloin nimittäin peitsataan, töltätään ja mennään ristilaukkaa, ja jostain syystä niillä ei tuomarilta paljon pisteitä tai sympatiaa heru.. C nyt onkin lähinnä Akun kanssa sitä varten, että se ehtisi jännitellä pahimmat paineensa pois, huomais ettei radalle kuole ja olis sitten ratsastettavissa seuraavassa luokassa eikä täydessä paniikissa, niinku viimeksi. K.N:n tulos riippuu vähän siitä saako sitä rentoutumaan, jos saa, niin päästään ehkä puolenvälin kieppeille, hyvällä radalla paremmalle puolellekin. Jos se taas pompottaa mua kuin viimeistä päivää ja on vähän tönkkö, niin sitten ollaan jossain puolenvälin huonommalla puolella.. Päätavoite ois vaan saada alle nyt sellasia ratoja, ettei se kauheasti jännittyis, että vois oikeasti haaveilla joskus menevänsä jotain eikä vaan tarvi yrittää palauttaa hevosta samalle planeetalle.

Arttu eli Armas Riiviö JOUTUU sitten mun kanssa A:2:ta hinkkaamaan. Arttu on luultavasti kans vähän paineissaan, vaikka meneekin alle K.N:n omistajansa Sarin kanssa(kiitos vaan Sari, luultavasti teet isoimman työn :-D). Liike tietenkin kärsii siitä että Arttu on vähän turhankin liekeissä, se menee heti takapäästä ihan ponnettomaksi eikä ole läheskään niin joustava ja tarmokas kuin rennompana. Sitä pitäisi kuitenkin pystyä ratsastamaan, eli toiveissa on päästä rata ihan hyväksytysti läpi! Häntäpään paikkoja me Artun kanssakin pidellään, mutta tarkoituksena onkin vähän kokeilla miten siltä A:n rata sujuu (tai miten se ylipäätään toimii radalla, kun en ole sillä koskaan kisannut). Pientä ongelmaa tekee se että Arttu tykkää juosta suu auki, riippumatta siitä onko ohjassa painetta vai ei, joten saattaapi tuomari sakottaa siitä ihan mukavasti. Muuten se ei kyllä protestoi mitenkään. Keskiliikkeet voi olla vähän vaikeita, etenkin ravissa, ja väistö toiseen suuntaan vähän tahmea. Samoten vaihto käynnin kautta ei onnistu, mikäli Arttu on vähän liikaa menossa. Täyskaarrot laukassakin on paljon työläämpiä. Periaateessa siis saadaan hommat tehtyä, mutta vitoslinjalla.

Olipa siinä aurinkoiset näkymät sunnuntaiksi! Noh, kuten tykkään ajatella, pohjalta on turvallista aloittaa kun suunta on ainoastaan ylöspäin. Alkukaudesta on taas itekin jotenkin jäässä, kun edelliset kisat on ollut joskus moooonta kuukautta sitten.

Kauheasti tsemppiä kaikille tutuille/valmennettaville/kumminkaimoille ja muillekin kisoihin! Jos hyvin sattuu, ehdin jopa nähdä joitakin ratoja enkä vaan kuulla myöhemmin villejä huhuja tapahtumista.

Ai niin, ehkä vielä tässä viikonlopun aikana kirjoitan uusiksi sen eilisen tekstin, jonka hävitin vahingossa taivaan tuuleen (siinä oli valmennusjuttua ja muuta selitystä). Terveisiä vaan innokkaalle ja luultavasti ainoalle blogini lukijalle ja sisällön suunnittelijalle Maijalle :-D

Kannattaa muuten ratsastaa kisahevosellaan kannuksilla aikaisemmin kuin edellisenä päivänä, jos sellaisilla ei aiemmin ole ko.hevosella mennyt. Nimimerkki "ehtiihän sitä huomenna". Onneksi kuitenkin sentään löysin mun kannukset tänään auton lattialta.


6 kommenttia:

 1. Hih, ainut lukija täällä istuu hieman huolestuneena, koska kenraaliharjoitukset kisoihin ei mennyt ihan toivotulla tavalla. Ainakin nyt on odotukset realistisessa jamassa: niitä ei ole. Mutta sisulla se etanakin arkkiin pääsi tai jotaki semmosta..

  VastaaPoista
 2. No joo, ja mää kattoin justiinsa noita alapisteitä tuossa harraste-C:ssä, ja siellä on jotaki samoja lennokkuuksia ja takaosan työskentelyjä ja selän jäntevyyksiä ku B:ssä ja A:ssa! MITÄ TÄMÄ ON! Seuraavalla kerralla meen johonki talutusluokkaan nii se on tarpeeksi helppo. :D Ja Maija: pessimisti ei pety koskaan, joten älä huoli! Roope Villari saattaa vielä yllättää, tarkotan nyt nimenomaan positiivisesti :)

  VastaaPoista
 3. Kät tsekkaamassa vielä lauantainkin illan puolella lähtölistat, niihin meinaan tuli jonkun verran muutoksia joilla koetamme saada aikataulut pelaamaan joustavemmin ja että kenenkään ei tarvitsisi kauhean pitkään odottaa seuraavaa starttiaan!! terkuin, Sanna

  VastaaPoista
 4. Mä luultavasti en pääse ees pilaamaan omaa mainettani kun ei tuo flunssa ainakaan vielä näytä hellitävän. Tai sitte meen ja yskin koko radan läpi ja saan siitä joko sääli-/tai miinuspisteitä..

  VastaaPoista
 5. Hola bola! Hyvältä kuulostaa sunnuntain suunnitelmat ja tuo, että pohjalta on hyvä ponnistaa kuulostaa oikeinkin mukavalta! Onpahan tiedossa, ettei ainakaan alaspäin enää päästä! ;) Täytyy yrittää saada hevonen rennoksi (annan sille diapamia tänään). Jos sen vaan rennoksi saa, niin sittenhän sen on mahdollista tehdä ihan mitä vain. Hmm, pitäsköhän ottaa Artun henkinen koutsi (poniherra Oscarson) mukaan kisoihin? Sannahan se muistaa, miten Oskari viime kesänä koutsasi Arttua esteillä!! :D Se mitä Oskari ei osaa, ei tarvikaan osata.

  VastaaPoista
 6. Sitäpaitsi siellä ei ole nyt enää koko listaaa (la 8.47)

  VastaaPoista