perjantai 5. kesäkuuta 2015

Huh hellettä

Täällä on lämmin. Tai oikeastaan kuuma. Viime viikolla oli lämmintä, mutta tämän viikon maanantaista lähtien on lämpötilat ollut +25 tai enemmän. Tänään mittari tais parhaimmillaan näyttää +31. Suomen keleihin tottuneena tämä helleputki ottaa vähän voimille, varsinkin kun tällä viikolla olen ollut töissä 100% eli hmm, noin kymmenen tuntia päivässä. Välissä on toki puolentoista tunnin lounastauko, mutta silti kyllä väsyttää, kun yöunet on jäänyt vähiin. Mutta jos oon Suomen kelejä oppinut sietämään (kaikella rakkaudella kotimaata kohtaan) niin kyllä näihin helteisiinkin tottuu!

Olisi taas paljon juttuja, mistä voisin kirjoittaa. Meiltä on myyty pari hevosta - minun ihana pikkutamma Frettchen, jonka kanssa ruvettiin just oikeasti tykkäämään toisistamme, sekä yksi viisivuotias tamma. Yksi uusi hevonen tuli vaihdossa tilalle, mutta tällä hetkellä oikeastaan kaikki hevoset ovat Rouva Ratsastajan treenissä, joten meillä ei toisen ratsuttajan kanssa (kutsuttakoon häntä vaikka Irmaksi, nimi muutettu) ole oikestaan paljoakaan ratsastettavaa. Ei sillä, etteikö muutakin tekemistä riittäisi ja asiakkaiden hevosia toki täytyy silloin tällöin ratsastaa.

Juttelin töissä Herra Omistajan kanssa, joka ehdotteli mulle kokopäivätyötä. Alunperin en halunnut olla kokopäiväisesti töissä, koska hevosalalla se tarkoittaa täällä(kin) kuuden työpäivän viikkoa, ja vielä sen kymmenisen tuntia päivässä. Iltapäivät ei meillä tosin ole hirmu rankkoja, YLEENSÄ - paitsi esimerkiksi tänään, kun oli kaikenlaista ylimääräistä hommaa ja yksi tallityöntekijä lomalla. Oikeasti töihin joutui tosin vain kahden viimeisen tunnin ajan, joten ehkä en voi sanoa että oli hirmu rankkaa, enemmänkin kuumaa.

Joka tapauksessa, sanoin että voisi olla vaihtoehto, että olisin töissä myös iltapäivät. Ensimmäinen hyvä syy tietenkin on raha, jota tarvis tällä hetkellä yhteen jos toiseenkin juttuun. Toinen on se, että muuten meinaa olla välillä vähän tylsää, kun parempi (tai päivästä riippuen pahempi) puolisko tulee töistä sen verran myöhään, enkä edelleenkään ole sen kummempia harrastuksia täällä aloittanut. Tällä viikolla sitten kokeiltiin että olen myös iltapäivät töissä, mutta ensi viikosta en itse asiassa nyt tiedä olenko töissä vain puoli päivää vai koko päivän. Ehkä se selviää viimeistään maanantaina..

Lupasin aiemmin kirjoittaa vaikka mistä, mutta nyt valitettavasti väsymys vie voiton. Oon varmasti saanut liikaa aurinkoa ja liian vähän unta. Toivottavasti nämä uniongelmat on vaan väliaikaisia, joskus muinoin mulla oli paljonkin ongelmia nukkumisen kanssa mutta viime vuodet oon nukkunut pääosin suhteellisen hyvin (ilman tuntikausien valvomista ja heräilyä parin tunnin nukkumisen jälkeen). Tietysti tämä kuumuus on myös lämmittänyt koko meidän taloa, joten makkarissakaan ei ole niin viileää kuin toivoisin. Tervetuloa tuuletin, vaikka heti huomenna!

Katselin tuossa blogin lukutilastoja ja hauskaa huomata, että ratsastuksen alkeiden opettelusta kirjoittamani teksti kerää vieläkin lukijoita. Jossain vaiheessa se oli linkitetty jopa jokaisen hevosharrastajan tuntemaan hevostalli.nettiin. Olen edelleen samoilla linjoilla kuin kyseisessä tekstissä, tosin tällä hetkellä kirjoittaisin sen paremmin ja selkeämmin, ja joidenkin uusien ajatusten kera. Ehkä joskus, ehkä ei.

Kello on puoli yhdeksän perjantai-iltana ja haaveilen nukkumaanmenosta ja hyvistä yöunista. Ehkä myös parista palasta vesimelonia. Ne on ne pienet asiat, vai mitä?

Palaan asiaan, jahka olen nukkunut yhdet kunnon yöunet. Tai ehkä kahdet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti